TARiHÇEMiZ;

TARiHÇEMiZ;

    Talas eşrafından; Mustafa Celayir, Salih Okyay, Mustafa Aksay, Atif Azizoglu, Ali Rıza Özderici, Arif Molu, Mustafa Germirli, Hacı Şevki Aksoy, Nuh Mehmet Eraslan isimli şahıslar okulun yaptırılmasında maddi yardımda bulunmuşlardır. Ayrıca bütün Talas halkı maddi manevi yardımda bulunmuşlar, nakdi yardım yapamayanlar da işçilik, taşımacılık vb. yollarla katkıda bulunmuşlardır. Akmehmet oğullarından Hacı Seki Aksoy okul bahçesine o zamanın taş işçiliğiyle anıtsal boyutlarda bir çeşme yaptırmıştır. ilk ve ortaokul olarak hizmet veren bu binalardan ortaokul kısmı daha sonra orta kısmı da içinde olmak üzere Talas Lisesi olarak daha sonra da Sağlık Eğitim Enstitüsü olarak hizmet vermiştir.       

26.11.2012 5763

   1992 öğretim yılında Timuçin A.Ş. tarafından, Fatma ve Kemal Timuçin adlı hayırseverler ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan bir protokolle 24 Kasım 1992 yılında inşaatına başlanan 12 derslikli ek bina 7 Kasım 1994 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Nevzat AYAZ tarafından törenle hizmete açılmıştır.    

  Halen 25 derslik, kütüphane ve son derece modern donanımı ile 63 öğretmen ve 1173 ögrenci ile eğitimine devam etmektedir. Akademik başarıların yanında öğrencinin  kişiliğini geliştirme imkânını bulduğu sosyal ve kültürel faaliyetlere son  derece büyük önemin verildiği ve çevrede yüksek bir taleple karşılaşan okulda  en önemli problem, fiziki yetersizlik olarak görülmektedir.